Гимназија у Косовској Каменици: Такмичарски дух и у онлајн режиму

Ученица трећег разреда Гимназије из Косовске Каменице Бојана Миљковић изабрана је почетком децембра међу 10 најбољих рецитатора на међународном такмичењу за младе „Руски језик – језик поезије“.

 На такмичењу је учествовало 1 472 учесника старости од 3 до 26 година, а Бојана је успела да буде међу 10 најбољих.

„Бојанин успех је још један у низу добрих резултата које постижу наши ученици. Похвале Бојани и њеном ментору, професорки Тањи Арсић“, каже за Ризницу директор каменичке Гимназије Иван Арсић.

Додаје да ово није једини успех гимназијалаца из Косовске Каменице

„Ученице Мила Максимовић и Марија Стоиљковић учествовале су у међународној акцији: ,, Тест из историје Великог отаџбинског рата“ који је одржан поводом обележавања Дана незнаног јунака у Руској Федерацији. Питања су припремали професори са Универзитета одбране при руском Министарству одбране, а наше ученице су добиле сертификате од Парламента младих при руској државној Думи“, нагласио је Арсић.

У међународном такмичњеу учествовало је чак 800 000 такмичара из 52. земље.

„Велики је ствар постићи било какав успех међу тако великом конкуренцијом из читавог света, а ово је први пут да на једном таквом онлајн такмичењу учествују у наши ученици“, каже директор ове школе.

С поносом истиче да га јако радује такмичарски дух али и жеља овдашњих ученика да учествују на бројним такмичењима и конкурсима упркос онлајн режиму наставе.  

И.М.

Повезани чланци

Back to top button