Горану Станишићу из Липљана потврђена казна затвора од 15 година

Горану Станишићу (56) из Липљана такозвани Врховни суд Косова потврдио казну затвора од 15 година за наводни ратни злочин против цивилног становништва, потврдио је његов адвокат  Љубомир Пантовић.

Врховни суд је одбацио жалбу за заштиту закоконитости коју је уложио на казну Станишићу и тиме му потврдио затворску казну до 15 година, појасниo је Пантовић. Додао је да је захтевано да Врховни суд ослободи Станишића будући да су га сведоци оптужили тек након хапшења, а да га до тада нико није споменуо као починиоца наводних злочина.

„У захтеву смо тражили да се Станишић ослободи или да се процес врати на поновни поступак“,  рекао је Пантовић.

Основни суд је октобра 2021. Године Станишића осудио на 20 година затвора али  је Апелациони суд смањио казну на петнаест година. Од хапшења на административном прелазу Јариње у јулу 2019. године Станишић се налазио у затвору Високог ризика у Подујеву. Његова супруга Соња (53) испричала је да у Словињу код Липљана, које је било мешовита средина, а где су оно живели никада ни један Албанац није ни прстом уперио у њеног суптура.

„Двадесет гоидна је одлазио на Косово и Меотхију где и даље имамо родбину  јер нам је кућа у Словињу срушена, али је приштинским властима очито требало да ухапсе неког Србина и окриве га за наводни ратни злочин“, испричала је Соња Станишић.

Додала је да је не чуди али да је недопустиво да међународна зајендица не реагује на хапшења и кажњавања Срба без доказа и кривице.

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button