Грачаница: 11 нових случајева заразе

На територији Општине Грачаница регистровано је 11 нових случаја заразе коронавирусом док је на Инфективној клиници у Лапљем Селу хоспитализовано 14 пацијената, саопштава данас Кризни штаб.

Са 11 новозаражених, укупан број позитивних на Ковид 19 сада изнноси 120.

На одељењу Инфективне клинике Клиничког центра Приштина у Лапљем Селу повећава се и број хоспитализованих пацијената, па је сада укупно 14 особа збринуто у овој установи. Број прелгеда се свакодневно повећава и у Ковид амбулантама које су формиране при здравственим установама примарне заштите на територији општине.

Кризни штаб Општине Грачаница у свакодневном је контакту са пословним и привредним субјектима, грађанима и институцијама, редовно прати спровођење препоручених мера, док инспектори Општине Грачаница те мере редовно контролишу на терену.

„Чињеница је да имамо последњих дана раст броја инфицираних али заједно са здравственим институцијама ситуацију држимо под контролом. Ситуација у здравственим институцијама, инфективном одељењу и свим ковид амбулантама је задовољавајућа, болничких кревета има довољно као и здравственог особља. Позивамо мештане општине да се стриктно придржавају препоручених мера, избегавају све друштвене активности и већа окупљања и своја кретања сведу на минимум како бисмо успешно изашли из ове епидемије. Одговорност је на свима и у том смислу нема изузетака“, саопштено је из Кризног штаба.

На суграђане се апелује да се са уочавањем првих симптома болести одмах  јаве у најближу ковид амбуланту.

Повезани чланци

Back to top button