Грачаница: Четири нова случаја Ковида -19

Кризни штаб општине Грачаница саопштава да су још четири особе позитивне су на ковид 19.

Овај број инфицираних показју резултати тестова који су урађени код пацијената са симптомима вируса. На болничком лечењу налазе се 15. пацијената. Тестирањем које је обављено јуче код троје пацијената потврђена је инфекција док је данас присуство вируса евидентирано код још једне особе.

Иако је епидемиолошка ситуација повољнија у односу на претходни период, из Кризног штаба општине Грачаница апелују и даље на мештане да се строго придржавају прописаних мера и своје друштвене активности сведу на минимум.

„Ситуација са Ковидом 19 је нешто повољнија али вирус је још увек присутан. Стога је неопходно је да грађани наставе да се придржавају савета и препорука струке, што се пре свега односи на обавезу ношења заштитних маски, одржавање дистанце, забрану окупљања и избегавања сваког вида друштвених активности“.

Од почетка епидемије на територији општине Грачаница од Ковида 19 оболело је 308 особа.

Одељење инспекције Општине Грачаница у сарадњи са Полицијом контролише ситуацију на терену и спровођење препоручених мера.

Општина Грачаница се према последњој категоризацијији локалних самоурпава и броју инфицираних ковидом 19 налази у зелеоној зони.

Повезани чланци

Back to top button