Грачаница: Искључења са мреже због неизмирених дугова за воду

Екипе Регионалне компаније за водовод и канализацију „Приштина“ почеле су данас у Грачаници искључења са мреже потрошача који нису измирили дуговања али и корисника који су се нелегално прикључили на водоводну мрежу.

У пратњи инспектора и полиције екипе водовода данас у ушли у неколико локала у Грачаници али домаћинстава како би им искључили воду због неизмириених дуговања.

„Акцију смо започели у Приштини, а наставићемо је и у осталим општинама на Косову јер су дуговања власника локала али и приватних лица према нашој компанији велика“, рекла је портпаролка Регионалне компаније за водовод и канализацију „Приштина“ Аријета Мјеку.

Аријета Мјеку, фото: Ризница

Због рачуна који износе и више од хиљаду евра у Грачаници и Лапљем Селу је, како сазнајемо, предиђено искључење десетак потрошача.   

„Акција Водовода је усмерене само на фичизчка и правна лица која нису измирила своја дуговања према нашој Компанији или су се нелегално прикључила на мрежу, она нема никакву политичку позадину и нема за циљ било какву националну дискриминацију“, рекла је у изјави за Ризницу Аријета Мјеку.После Грачанице, екипе вододода искључења обавити у општинама Липљан, Штимље и Подујево, рекла је Мјеку.

Како је раније саопштено из Регионалног водовода грађани компанији за водоснабдевање дугују више од 45 милиона евра. Дуг домаћинстава износи близу 40 милиона евра, остатак од пет милиона евра чине неизмирена дуговања малих и великих фирми.

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button