Грачаница: Изложба студентских радова у организацији Факултета уметности и галерије Дома културе

Изложба радова студената Факултета уметности, биће отворена у четвртак 21. децембра у 20 часова у галерији Дома културе у Грачаници. Факултет уметности Звечан-Косовска Митровица Универзитета у Приштини овом изложбом наставља традицију успешног представљања својих студената и њихових радова.

У програму, поред студената сликарског, вајарског, графичког и дизајнерског одсека Факултета уметности, учествоваће и студенти музичког одсека и њихова Етно група, предвођена проф. др Јасмином Новокмет, која ће вече употпунити музичким изведбама.

Изложба студенатских радова Факултета уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровица који је изнедрио на стотине академских сликара, вајара, графичара, дизајнера, међу којима је велики број заузео високо место на српској ликовној сцени, је прилика за подсећање да ретко које подручје, не само Балкана, него и много шире, има тако богату традицију ликовног стваралаштва, као што је има Косово и Метохија, саопшили су организатори.

„Од пре неколико месеци формализована сарадња Дома културе „Грачаница“ и Галерије уметности Приштина са Факултетом уметности вечерашњом изложбом студената постаје на најбољи начин практично потврђена, најављујући тако још једну страницу афирмације ликовне уметности на овом простору.

У наредном периоду треба очекивати учесталије групне студенске изложбе, као и могућност појединачног излагања, односно самосталних изложби најуспешнијих међу њима. 

 Одржавање изложбе подржало је Министарство културе Републике Србије, Канцеларија за Косово и Метохију, СГ Приштина, Општина Грачаница.

Повезани чланци

Back to top button