Грачаница: Казна за неодговорне угоститеље

Одељење инспекције општине Грачаница упозорава привредне и пословне субјекте, посебно угоститеље, на територији ове локалне самоуправе да најозбиљније схвате препоруке надлежних како не би били принуђени да са Полицијом предузму примену рестриктивних мера.

„Упозорење се издаје у складу са епидемиолошком ситуацијом, сходно пратећим правилницима и Законом о сузбијању пандемије“, наведено је у саопштењу

Додаје се да је на основу контроле на терену, а према препоруци Полиције приметно да поједини угоститељски објекти али и привредни субјекти недовољно примењују препоручене епидемиолошке мере што може резултирати повећањем броја инфицираних вирусом Ковид 19.

„У ситуацији када се општина Грачаница и здравствени систем труде да епидемиолошку ситуацију учине стабилном неодговорно понашање појединаца може нам створити проблеме већих размера. Општинско одељење инспекције посредством свог тима покушавало је да овим категоријама пословних субјеката укаже на значај поштовања мера и не ствара им тежом и онако тешку финансијску ситуацију којом су погођени због пандемије. Међутим, сматрамо да је здравље сваког појединца приоритет, те стога упозоравамо да ће општинско одељење инспекције у сарадњи са Полицијом кренути у ригорозну контролу угоститељских и свих привредних објеката, те да изузетка од кажњавања неће бити уколико се утврди непоштовање епидемиолошких мера“, појашњава се у саопштењу.

Подсећа се да се општина Грачаница налази у црвеној зони те да осим ношења маски и одржавања физичке и социолошке дистанце важе и строга правила о забрани кретања грађана од 19 до 5 часова ујутру, као и рад продавница брзе хране и локала у истом временском периоду. Ресторани и кафићи обавезни су да гостима обезбеде средства за дезинфекцију као и растојање између гостију.

Повезани чланци

Back to top button