Грачаница: На територији општине 24 особе инфициране вирусом Ковид – 19

На територији општине Грачаница регистровано је 11 новооболелих од вируса короне, па је укупан број заражених 24, од чега су четири особе хоспитализоване, саопштио је данас општински  Кризни штаб.

Додаје се да су свим лицима које су биле у контакт са зараженима одређене мере самоизолацији те да ће њихово стање бити помно праћено.

Из општинског Кризног штаба  поручено је грађанима да нема места паници те да је упркос нарушеној епидемиолошкој ситуацији и пораста броја заражених, ситуација под контролом.

„Пандемија проузрокована вирусом је под контролом, али прописане мере и препоруке надлежних институција и општинског Кризног штаба се морају стриктно поштовати, као и све мере личне заштите, дезинфекције и физичког дистанцирања“, наглашава се у саопштењу.

Тестова на Ковид-19 има довољно и ситуација се константно прати.

Кризни штаб Општине Грачаница до сада је предузео све неопходне мере да заштити своје грађане од вируса Ковид-19 и у том смислу константно се обавља дезинфекција јавних површина. Општинска инспекција свакодневно на терену проверава да ли се поштују мере заштите и препоруке епидемиолога.

Повезани чланци

Back to top button