Грачаница: Наставља се Школа глуме

После вишемесечне паузе због коронавируса, Школа глуме коју организује Народно позориште из Приштине поново ће бити настављена у Дому културе у Грачаници. Први часовови почеће у среду 10. марта.

Школа глуме је бесплатна и могу да је похађају девојчице и дечаци школског узраста са којима ће радити професионални глумци  Народног позоришта у Приштини. Они ће се трудити да полазницима пренесу знање које су стекли током година школовања и рада. Наставу ће водити глумица, редитељка и списатељица Радмила Кнежевић са колегиницама Јасмином Стојиљковић и Тамаром Томановић, као и младом глумицом Настасијом Сташом Стојсављевић.

“Радујем се наставку школе глуме, а сигурна сам да исто осећају и деца јер ме је више родитеља контактирало и писало распитујући се о почетку школе глуме”, рекла је за портал Ризница.нет  Радмила Кнежевић.

Школа глуме је због пандемије коронавируса била прекунута у марту прошле године. 

“После ове паузе одлучили смо да наставимо рад са децом, то би требало да траје до јуна. Поред постојећих група које смо формирали на почетку и нове које планирамо да формирамо са децом која се буду пријавила наставићемо да радимо на једној представи коју смо започели прошле године. Овом приликом желела бих да позовем децу од првог разреда и оне мало старије да се јаве”, нагласила је Кнежевићева.

Рад са децом биће организован уз обавезно поштовање анти – ковид мера.

“Уколико се епидемилошка ситуација погорша да не будемо могли да радимо у групама са децом,  имамо план “Б”. Школу ћемо наставити онлајн, посредством постојећих апликација које ће нам омогућити да будемо у контакту са децом како не бисмо губили континуитет у раду”, каже Радмила Кнежевић.

Деца заинтересована да похађају Школу глуме могу да се пријаве до 9. марта у Дому културе у Грачаници.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button