Грачаница: Осми дан протеста

Осму ноћ заредом родитељи, другови и родбина ухапшених српских младића који су учествовали у тучи у Лапљем Селу протестује у центру Грачанице захтевајући да се они пусте како би могли да се бране са слободе.

Родитељи двојице ухапшених младића наводе да им је омогућено да пре два дана први пут виде децу.

„Децу смо видели у понедељак, добро су, уколико уопште у притвору могу да буду добро, то они најбоље знају“, рекао је по окончању протеста отац једног од ухапшених младића Синиша Живковић.

Славиша Ристић каже да је и он обишао свог сина.

„Да кажем да је добро, али како може у притвору да буде добро, само се бојим да не падну у неку депресију јер то су ипак млада деца“, рекао је Ристић.

Родитељи ухапшених младића још увек нису добили одговор Апелационог суда на жалбу коју су уложили после одлуке Основног суда.

„Надамо се да ће Апелациони суд бити правичнији јер сматрамо да је притвор од 30 дана превише за вршњачку тучу“, рекао је Славиша Ристић

Учесници протеста су нагласили да су незадовољни брзином којом се процес одвија али да се надају да ће данас или сутра стићи одговор из Апелационог суда.

Другови ухапшених младића и вечерас су носили транспаренте уз повике: „Нису криви!“, „Пустите нам браћу!“, „Правда за другове!“.

Седморица српских младића налази се у притвору у Косовској Митровици због групне туче у Лапљем Селу после које су теже повреде задобили Н.Р. и И.М.  

И.М.

Повезани чланци

Back to top button