Грачаница: Положен камен темељац за веће и модерније обданиште

Грачаница ће добити нови, знатно већи вртић од 1.400 квадратних метара, за који су камен темељац положили председник Општине Грачаница Срђан Поповић и директорка Предшколске установе „Ђурђевак“ Радица Парлић.

Како је речено, вртић ће бити саграђен по најсавременијим стандардима, а осим постојећих васпитних група деце у  будућем објекту ће бити смештене и све претшколске групе.

Нови вртић за малишане из Грачанице гради се у непосредној близини новиг стамбеног комплекса у Грачаници. Положивши камен темељац председник Општине Грачаница Срђан Поповић је нагласио да локална самоуправа наставља са испуњавањем својих обавеза. Истакао је да у Грачаници није постављен само темељ за будућу предшколску установу већ да је положен камен темељац за будућност српског народа и „нашу младост“.

„Поред овог објекта ове године очекујемо завршетак Средњошколског центра у Лапљем Селу, очекујемо завршетак школе у Сувом Долу, очекујемо исто тако завршетак тридесет шест станова овде у центру Грачанице. У наредном периоду ћемо положити камен темељац за још осам станова у нашој општини. Могу рећи да нама младост значи све, да ова дивна дечица засигурно гарантују наш опстанак на овим просторима. Ми смо из разговора са директорицом разговарали већ на који начин ћемо опремити то обданиште да наша деца имају исте услове баш као и у сваком обданишту у било ком граду у Србији“ рекао је Поповић, подсетивши да Грачаница постаје велико градилиште.

Директорка предшколске установе „Ђурђевак“ Радица Парлић,  нагласила је да ће нови објекат вртића бити од непроцењиве важности јер ће боравак деце и запослених у њој бити на завидном нивоу.

У Предшкоској установи „Ђурђевак“ је  уписано  504 детата у осам објеката, колико их тренутно имамо на територији општине.

„Овим објектом не само да добијамо нов и савремен простор него и боље услове који су од највеће важности за децу“, подсетила је Парлићева.

Изградњу обданиша финансира општина Грачаница а за прву фазу издвојена су средства у висини од 275 000 евра. Како је речно радови у овој фази требало би да се приведу крају до завршетка  годне.

Повезани чланци

Back to top button