Грачаница: Поповић обишао почетак радова на уређењу речног корита

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је данас почетне радове на чишћењу речног корите Грачанке и поручио да општина Грачаница наставља у смеру очувања животне средине.

Радови на чишћењу речног корита започети су данас и очекује се да ће у наредних десетак дана, уколико временски услови то дозволе, бити завршен велики део посла.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић задовољан је почетком започетог посла и најављује наставак у истом правцу ради очувања животне средине и лепше и уређеније општине.

„Имамо план је да се део по део реке Грачанке среди већим делом њеног тока.  У самој Грачаници средићемо речно корито у дужини од око 350 метара а за отприлике десетак дана почеће радови на уређењу речног корита и у близини Средњошколског центра у Лапљем Селу. Ово је не само веома важан посао за нашу општину, већ је и од огромног значаја и за све њене мештане зато што  је река Грачанка један од потенцијалних загађивача наше општине. Ово је за нас велики изазов јер желимо да наша општина изгреда што лепше и уређеније  и ово је наставак борбе за очување животне средине“, рекао је Поповић.

Општинско одељење Јавних служби  почело је данас чишћење реке Грачанке. Речно корито ће најпре ће бити очишћено у Грачаници, на потезу од малог моста код паркинга, до моста у улици Косовке девојке. Након тога, радиће се и на чишћењу речног корита у Лапљем Селу.

У овом тренутку, најпре се багерима избацује трава, муљ, смеће и блато из реке, док ће се након тога радити на и уређењу корита.

Повезани чланци

Back to top button