Грачаница: Пораст броја оболелих

Кризни штаб општине Грачаница саопштава да поново расте број заражених вирусом ковид 19 и позива грађане да се строго придржавају мера опреза. Како се наводи, за само 24 часа, тестирањем је потврђено присуство вируса код још 14 особа, а повећава се и број хоспитализованих.

На инфективном одељењу у Лапљем Селу збринуто је 28 пацијената. Само од почетка ове недеље број позитивних је 27 и готово 10 пацијената више на болничком лечењу у односу на претходну недељу, саопштено је из Кризног штаба.

Повећање броја инфицираних резултираће појачане контроле инспекцијских органа општине Грачаница која ће у сарадњи са полицијом кажњавати у наредним данима свако непоштовање мера.

Подсећа се да су осим обавезног ношења маски и држања физичке дистанце строге анти-ковид мере и даље на снази упркос томе што се општина Грачанцица налази у зеленој зони.

„ Апелујемо на грађане да своје друштвене активности сведу на минимум, посебно када је реч о породичним прославама и окупљањима. Такође подсећамо све институције, привредне и пословне субјекте посебно угоститеље да рад прилагоде условима пандемије и придржавају се прописаних мера у циљу очувања јавног здравља. Свако непоштовање мера биће кажњавано. Свим позитивним случајевима као и члановима њихових породица наложена је мера строге изолације. Кршење ове одлуке такође ће бити строго кажњавано“, саопштава Кризни штаб.

Апел грађанима да поштују мере те да тако покажу одговорност за своје здравље и здравље својих ближњих, у циљу спречавања ширења инфекције, упућују и лекари Болице и Домова здравља. Од почетка пандемије на територији општине Грачаница Ковидом је инфицирано 418 пацијената.

Повезани чланци

Back to top button