Грачаница: Премијера позориштне представе „Плацебо“ и концерт руске романсе

Уз пооштрено поштовање анти-ковид мера, публика у Грачаници ће ових дана моћи да ужива у два занимљива културна догађаја, премијери представе „Плацебо“ Приштинског народног позоришта и концерту руских романси. 

Плацебо ефекат је невероватна способност ума да оздрави тело, користи се и данас у медицини. Настаје прихватањем неке неистине као тачне, да би се сачувао или постигао осећај сигурности. Плацебо показује како је наш ум способан да покрене промене у организму верујући у моћ лажног лека.

„Драма ‘Плацебо’ Александра Југовића иде још даље од познатих чињеница о овом ефекту“, рекла је редитељка Исидора Гонцић.

Поред Гонцићеве, ауторску екипу представе чине и: кореографкиња Јована Иконић, композиторка Ирена Поповић Драговић, костимографкиња Бојана Костадиновић и сценограф Горан Стојчетовић.

Играју: Никола Ранђеловић, Марко Павловић, Бојан Стојчетовић, Аника Грујић, Милена Павловић, Никола Ђорђевић, Страхиња Бичанин и Јасмина Стојиљковић.

Премијера представе „Плацебо“, уз пуну примену епидемиолошких мера, одржаће се у среду 24. фебруара 2021. године са почетком у 19. часова.

Карте, по цени од 250 диара могу се набавити на билетарници Дома културе у Грачаници.

Већ сутрадан за љубитеље руских романси у великој сали Дома културе биће организован целоверечњи концерт с почетком у 19 часова.

Публика ће бити у прилици да поред народних руских песама ужива и у композицијама Петра Иљића Чајковског,  Михаила Ивановича  Глинке, Сергеја Рахмаљинова  а у извођењу Катарине Симоновић Иванковић – сопран и  Јелене Дељанин Алексић – клавир.

Концерт се оранизцује у сарадњи Покрајинског културног центра Приштина – Лепосавић и Дома културе у Грачаници, а за овдашњу публику је, после низа онлајн трибина и гостовања уметника, уз ликовну колонију „Јесен у Призрену“, која је у току, ово право освежење и дуго очекивани културни догађај.

Повезани чланци

Back to top button