Грачаница: Приведена три лица за паљење српске заставе

Три лица приведена су због сумње да су јуче ујутру упалила српску заставу код споменика Милоша Обилића у Грачаници, саопштила је Kосовска полиција. Приведени су Е.Б. (22), Ш.В. (22) и Е.Г. (31).

Они се сумњиче за кривично дело “Уништавање или оштећење имовине”. Истражитељи у сарадњи са надлежним тужилаштвом спроводе потребне истражне радње, наведено је у саопштењу полиције.

На друшевеним мрежама се појавио снимак паљења заставе на јарболу у Грачаници. Снимак прати текст на коме пише: Јесам ли ти рекао да ћу вечерас да урадим акцију са српском заставом Косово је Албанија.

Инцидент у Липљану

Са звоника цркава Богородичино Ваведење и Светих Флора и Лавра непознато лице скинуло је држач са заставом. Застава је поцепана и однесена.

Председник Привременог органа Општине Липљан Милан Јоксимовић осудио је скрнављење у црквеном дворишту.

Липљански парох, отац Дргиша Јеринић, пријавио је случај кoсовској полицији.

Такође, непознато лице албанске националности обилазило је локале чији су власници Срби, у Липљану, уз провокације и претње.

Председник Привременог органа Општине Липљан Милан Јоксимовић осудио је вандалски чин у црквеном дворишту као и застрашивање Срба.

„Ово је директна последица антисрпске реторике која долази из Приштине, од приштинског премијера Аљбина Куртија. Некако се увек то што се говори и изјављује у Приштини одрази на наше становништво. Данас је скинута и однесена застава у Липљану, прети се нашем становништву, запаљена је и застава у Грачаници, није нормално стање да се свакодневно питамо шта је следеће. Молим међународну заједницу да реагује и стане на пут насиљу које долази из Приштине“, рекао је председник Привременог органа Општине Липљан Милан Јоксимовић.

Повезани чланци

Back to top button