Грачаница: Реконструкција подеста око споменика Милоша Обилића

Општина Грачаница обезбедила је средства за обнављање и реконструкцију подеста око споменика Милоша Обилића, на кружном току, у непосредној близини манастира.

Радови су отпочели недавно, а за ове потребе је из општинског буџета издвојено близу 7.000 евра, потврдио је за Ризницу директор Одељења јавних служби Владица Трајковић.

„Планирамо замену керамичких плочица које су, што због временских услова, што због возача тешких моторних возила, који су се ту окретали доста оштећене“, рекао је Трајковић.

Реконструкцијом је предвиђено постављење новог слоја штампаног бетона који се показао отпорнији на мраз и временске прилике као и замена оштећеног вертикалног осветљења.

Трајкоивћ је потврдио да ће сви тротоари у Грачаници, који су због радова на канализационој мрежи оштећени, бити враћени у првобитно стање.

„Каснимо са враћањем коцки на пешачким стазама, разлог је велика фреквенција саобраћаја али и зимски услови који отежавају рад. Молим грађане да још мало буду стрпљиви јер ће све бити враћено у пређашње стање, а наша Грачаница ће изгледати много лепше“, обећао је Трајковић.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button