Грачаница: Таблет рачунари за одличне ђаке и оне слабијег социјалног статуса

Ученицима који показују одличне резлутате у раду али и онима чији су родитељи слабијег имовинског статуса данас су представници општине Грачаница поделили 60 таблет рачунара како би лакше могли да прате онлајн наставу.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић и директорка општинског одељења за образовање Бранкица Нићић поделили су таблет рачунаре и поручили ученицима основних и средњих школа да ће и убудуће бринути о најмлађима.

„Улагање у омладину сигурно је један од приоритета општине и настојаћемо да наши најбољи ђаци не буду заборављени и сигуран сам да ће за свој успех бити и награђивани од стране општине“, рекао је Поповић.

Директорка општинског одељења за образовање Бранкица Нићић је појаснила критеријуме по којима су ученици били одабрани да добију поклон. Додала је да се они додељују у оквиру традиционалног светосавског програма „Савин ђак“.  

„Ове године узели смо у обзир и категорију ученика са слабијим материјалним стањем тако да смо наградили и њих са по једним таблет рачунаром. Што се тиче категорије најбољих ученика водимо се одабиром најбољих по успеху и по такмичењима које су остварили у току године“, рекла је Нићићева.

Ученик шестог разреда ОШ „Краљ Милутин“ из Грачанице Александар Максимовић  је на предлог свог разредног старешине као најбољи ђак данас добио таблет рачунар.

„Баш сам се обрадовао поклону, много ће ми значити када пратимо он лајн часове“, каже Александар и додаје да ће се трудити да постиже још боље успехе.

Таблет рачунаре добили су и ученици Грађевинско саобраћајне школе из Грачанцие каже директор Деја Петковић.
„Двојица ученика са одличним успехом и двојица чије је материјално стање лошије добили су таблет рачунаре и ја користим прилику да се захвалим општини Грачаница на овоме“, нагласио је Петковић. 

И.М.

Повезани чланци

Back to top button