Група Албанаца напала Србина у Кишници

Зоран Трајковић (29) из рудничког насеља Кишница, надомак Грачанице, нападнут је око 17:30 часова испред своје куће. Напад на њега повезује са јутрошњим паљењем билборда „Слобода има име ОВК“ који је постављен код скретања за ово место.

Како је посведочио на њега је насрнула група од десетак албанских младића који су уз повике УЧК почели да га гађају флашама и каменицама.
Напад се догодио када се Трајковић враћао с посла, а инцидент повезује га са паљењем билборда на улазу у ово место.

„Наслућивао сам да ће нешто да се деси. Паркирао сам ауто и према мени је кренула група од десетак момака који су узвикивали пароле УЋК, ја сам хтео из најбоље намере да изађем и да им каже да оду кући и онда су они почели да ме гађају флашама и каменицама. На срећу ја сам се измакао и побегао у двориште тако да сам избегао инцидент и хвала Богу све је добро“, испричао је Трајковић

Каже да су младићи који су насрнули на њега највероватније из Кишнице те да двојицу из групе познаје из виђења. Напад је одмах пријавио полицији.

Иако је полиција брзо стигла на место догађаја и обавили увиђај напднути Србин не верује да ће против нападача ишта да буде предузето.

Тврди да су се ствари кренуле по злу од оног тренутка када је на скретању за Кишницу, а на улазу у Грачаницу постављен билборд са натписом „Слобода има име ОВК“.

Напад на Трајковића узнемирио преостале Србе у Кишници. Ову породицу вечерас је обишао и председник општине Грачаница Срђан Поповић.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button