Хајдари: Строжа контрола тржишта нафте на Косову

Косовска министарка трговине и индустрије Розета Хадрари је најавила ригорознију контрола тржишта нафте на Косову.

Хајдари је на конференцији за медије говорила о наглом скоку цена нафте на Косову и притужбама Нафтне асоцијације на одлуку Владе којом се нафтним компанијама поставља профитна маржа до 6 одсто.

Изнела је да су највеће замерке на рачун нафтних предузећа што „у залихама нема нафте“, и додаје да су то неосноване оцене. Потврдила је да на Косову нема блокаде снабдевања нафтом што користе узвозници овог енергента. Напомиње да није фер продавати нафту по новој цени ако је она пре извесног времена увезена по знатно нижој цени.

„Ми смо земља која увози 90 одсто нафте. Дакле, како је рекао премијер, не можемо да контролишемо увознике, али можемо да предузмемо мере и кренули смо, почев од нафте. Знајући да може доћи до одступања цена на тржишту, кроз сарадњу антимонополског тела сада ћемо идентификовати заједничке договоре трговаца и понуђача роба на тржишту јер се у јавности чује да немамо залихе. Ми са великом пажњом пратимо ситуацију у  региону и разматрамо могућност  блокаде за испорукук нафте у региону“, рекла је Хајдари.

Рекла је да Влада Косова  не размишља о интересима нафтних дистрибутера  већ о интересима грађана.

(извор: Репортери)

Повезани чланци

Back to top button