Хекуран Мурати: Новац који је запленила косовска полиција послужиће као доказ у предстојећем поступку

Министар финансија Косова Хекуран Мурати изјавио је да ће новац заплењен у јучерашњој акцији Косовске полиције на северу Косова послужити као доказни поступак будући да, како је рекао, постоји основана сумња да су неке финансијске делатности одвијале без лиценце.

Он је на конференцији за новинаре која је одржана после седнице  приштинске владе рекао да је поступак полиције заснован на заканотости „и у циљу спровођења законитости на целој територији Косова“.

Косовска полиција са пушкама и панцирима упала је у експозитуре Поштанске штедионице у Северној Митровици, Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку, да би касније саопштила да је том приликом затворено шест јединица БПШ на северу Косова.

На питање зашто се на затварање „илегалних структура“ чекало три године од почетка мандата ове владе, Мурати је рекао да је питање зашто је то дозвољено од 2018. године.

„Питање је зашто је од 2018. дозвољено да оне функционишу, то је питање за оне који су тада било на власти, за ЦБК, полицију такође. Били смо спремни на договор. ЦБК је дала довољно времена за прилагођавање“, рекао је Мурати.

Како је навео, досад није било познато где одлази новац који шаље Србија.

„Ако посетите општине на северу тај новац није уложен ту, одлазио је на неку другу страну. Ми смо предложили неколико предлога. Сви могу да отворе рачуне, али Београд жели да настави стари начин рада како би наставио финансирање илегалних структура“, додао је Мурати.

(Косово онлајн)

Повезани чланци

Back to top button