Хелена Поповић награђена на „Лектирићи ЕX YU фесту“

Хелена Поповић, млада глумица Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ из Грачанице, одлуком жирија „Лектирићи ЕX YU феста“, који се традиционално одржава у Прокупљу, награђена је за најбољу споредну улогу у представи „Игра“ коју је режирао редитељ и глумац Суботичког позоришта за децу Бошко Бошков.

Честитајући свим актерима редитељ представе је рекао да је награда и за њега лично потврда да је са екипом дечијих глумаца аматера урађен одличан посао.

„Ова награда утолико добија на значају уколико се сагледа чињеница да је глумачки ансамбл из Грачанице био најмлађи на фестивалу. Жири који је одлучивао о наградама увидео је таленат ове деце и наградом показао да подржава њихов будући рад“, оценио је редитељ Бошко Бошков.

Александар Гуџић који испред Дома културе у Грачаници координира радом Аматерског позоришта каже да се радује признању те да је оно прави подстрек за будући рад ове глумачке дружине.

„Ово је девето признаје или награда које смо освојили на фестивалима на којима смо до сада са различитим представама са нашег репертоара учествовали“, рекао је Гуџић.

Награђена Хелена Поповић иде у четврти разред, одлична је ученица и каже да јој ни школа, а ни глума не представљају велики проблем јер уме да се добро организује.

„Ово није моја прва награда. Значи ми много и веома сам задовољна овом као и дугим наградама које сам до сада освојила“, испричала је додајући да су родитељи али и њени другови јако поносни и да су јој сви честитали на награди.

Хелена у представи тумачи улогу Мишића Мишка, а бити награђен у конкуренцији позоришта из Београда, Ниша, Лесковца, Прокупља, Бруса, Лознице, Криве Паланке, Сурдулице и Инђије свакако није мала ствар.

Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ из Грачанице формирано је 1968. године. После краћег прекида у раду 1999. године поново је покренуто 2002.

Повезани чланци

Back to top button