Хуманитарна представа АП „Јанићије Поповић“, новац од продатих улазница за лечење Бранка Антића

„Стилске игре“, представе грачаничког Аматерског позоришта „Јанћије Поповић“, настала по мотивима истоименог романа Симеона Маринковића премијерно ће бити изведена у Дому културе „Грачаница“ у суботу 23. децембра 2023. године у 18 часова.

Симеон Маринковић се  у представи за децу и одрассле поиграва са познатом басном „Лисица и гавран“, провлачећи је кроз разне књижевне и ванкњижевне стилове, жанрове и форме, а реферише на Рејмона Кеноа и његове „Стилске вежбе“.

Позната басна кроз ове жанровске и стилске филтере добија трансформацију и драматуршке развоје. Форма басне се разгранава и добија неочекивана значења, која нам откривају различита лица света којима смо окружени и чије утицаје осећамо.

Режију потписује Дејан Цицмиловић професор глуме на Факултету уметности у Косовској Митровици.“

Деца глумци су премијеру представе посветила добротвору Бранку Антићу коме је сада потребна наша помоћ. Бранко је председник НВО „Српска солидарност“ и таксиста из Београда, који је направио хиљаде бесплатних вожњи за време Короне и чинио многа добра и хумана дела кроз своје удружење. Посветио је много година раду и прикупљању хуманитарне помоћи за угрожене породице на Косову и Метохији. Са својом НВО у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију организовао је бесплатне туре довозећи људе у посету  Косову и Метохији За око седам стотина деце са КиМ обезбедио је бесплатна летовања у Црној Гори. Сада је у животној борби и помоћ је потребна њему јер му је пре две године установљен кацер на бубрезима.

Покровитељи представе су Министарство културе и информисања Републике Србије и Канцеларија за Косово и Метохију.

Повезани чланци

Back to top button