Хуманитарна продаја слика у Приједору за завршетак Дечијег дневног центра у Косовској Митровици

У приједорској Галерији “Сретен Стојановић” наредног месеца биће одржана хуманитарна продаја слика са циљем да се прикупљени новац утроши за изградњу Дневног центра “Подржи ме 9. јануар” који ће да користе деца са посебним потребама у Косовској Митровици, пише српска инфо.

Тим поводом са градоначелником Приједора Миленком Ђаковићем састао се председник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.

Он је најавио да ће слике коштати 500 КМ а биће излоћено блилзу 40 радова те је позвао све који могу да купе слике и помогну изградњу Дневног центра.

“Одлучили смо да хуманитарна аукција након Бањалуке, Брчког, Требиња и Источног Сарајева буде у Приједору. То је идеја сликара Бранка Милошевића из Бањалуке који је још прошле године позвао и рекао да сликари из РС хоће да на тај начин да помогну изградњу хуманог пројекта на Косову и Метохији“, рекао је Арлов.

Он је додао да је ове године девети пут требало да деца са Косова и Метохије допутују у 21 град и општину Српске, али да је све отказано због пандемије вируса корона.

Навео је да су многе општине у својим буџетима издвојиле новац за посету дјеце са Косова и Метохије Републици Српској, али да су због отказивања овогодишње посете део тог новца преусмериле за изградњу Дневног центра на Косову.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић  је рекао да Арлов 13 година повезуе децу са Косова са децом из Републике Српске и да је драг гост града на Сани.

„У исто време Арлов и његове колеге у Одбору су дошли на идеју да организују једну продајну изложбу ради изградње Дневног центра за помоћ деци ометеној у развоју који се гради у Косовској Митровици и који је уз значајну помоћ општина, градова и Владе РС и других донатора у завршној фази, али још је неопходно да се обаве одређени послови и потребно је обезбиједити додатни новац“, појаснио је Ђаковић.

По завршетку састанка Арлов је у име Одбора Ђаковићу уручио бисту Патријарха Павла која је израђена у цркви Светог Василија Острошког у Лепосавићу уз наду да ће му донијети срећу те књигу Томе Марића “Миљан”.

( извор: српскаинфо)

Извор
24 сата, независни портал Приједор

Повезани чланци

Back to top button