Хуманитарни концерт, помозимо Душици Савић из Партеша

У пасјанском Дому културе ученици музичке школе „Стеван Христић“ из Станишора одржали су, заједно са својом наставником гитаре Давидом Костићем, хуманитарни концерт за Душицу Савић из Партеша.

Душици Савић дијагностикован је тумор на бубрегу и за њено лечење у Турској потребно је сакупити 30.000 евра. Током концерта у ходнику Дома културе била је постављена кутија за сакупљање новчаних средстава.

“Мислим да је била моја морална обавеза да урадим тако нешто, када сам већ планирао концерт, када сам већ децу и себе ангажовао у целој тој причи. Желео сам да то буде један поклон њој (Душици), да јој помогнемо, јер сам чуо колико јој је тешко, колико се мучи финансијски и хвала људима који су дошли да подрже ову акцију”, прича наставник гитаре Давид Костић.

Ученици музичке школе “Стеван Христић” заједно са наставником показали су да хуманост нема границе.

“У неколико наврата сам учествовао у хуманитарним акцијама, али ово је био већи хуманитарни концерт који сам имао са наставником Давидом Костићем. Када год добијем позив за овако нешто, за хуманитарне или било какве друге концерте нисам знао да кажем не”, рекао је ученик средње музичке школе Вељко Цветковић, који гитару свира већ пуних девет година.

“Ово ми је први пут да свирам на хуманитарној акцији, али волим увек да помажем”, додала је ученица четвртог разреда ниже музичке школе Алексија Спасић.

Током концерта смењивале су се композиције класичне музике талентованих полазника гитаре, што је публика знала да награди аплаузима.

Наставник Давид Костић наводи да заинтересоване деце за свирање гитаре има, те да он има мало другачији приступ како да деци и младима приближи љубав према класичној музици.

“Гитара је модеран инструмент. Углавном, дешава се да деца хоће да упишу гитару због електричне гитаре и да буду рок звезде. Може и преко класике да се буде рок звезда, само ако се довољно потруде. Мој приступ томе је да заједно са њима вежбам и радим и онда ће сигурно бити напретка”, каже Костић и истиче да се у школи труде да мотивишу и привику малу децу да пробају да свирају гитару и да ако им се не свиди, увек могу да промене инструмент који ће да свирају.

Да ли се међу ученицима родила рок звезда или не показаће време, а да су звезде у хуманости то је сигурно. На концерту су позвали све људе добре воље да помогну Душици Савић уплатом на број жиро рачуна:

динарски 205 – 9001025537830 – 14 (Душица Савић)

девизни 9031019123630 (Мирјана Савић)

ибан број РС35205903101912363089 (Мирјана Савић),

Комерцијална банка.

(извор ГрачаницаОнлајн)

Повезани чланци

Back to top button