IN MEMORIAM: Боривоје Угриновић

Боривоје Бора Угриновић новинар, књижевник и телевизијски стваралац који је оставио трага у ТВ редакцијама у Призрену, Приштини, Београду, Нишу, Прокупљу и Гњилану преминуо је јуче у Нишу, саопштило је Удружење новинара Србије (УНС).

Током ратних година 1998-1999. Угриновић био је извештач са Косова и Метохије и југа централне Србије.

Посебно је запажен његов рад на документарном филму где је добио више запажених награда на фестивалу документарног филма ГРАФЕСТ у Грачаници. Награђивани су његови филмови „Живот по Јеванђељу“ и „Мој завичај“.

Објавио је књигу приповедне прозе „Путешествије старим и новим светом“ и збирку песама „Немири прошлости“.

„Угриновићево Путешествије старим и новим светом је књига прозе која показује да је аутор прерастао захтеве своје професије дочаравањем амбијента свог родног града и косовског усуда“, рекао је о овој књизи новинар и публициста Ђорђе Јевтић.

„Изгубили смо дивног и часног колегу, човека који је несебично делио своје знање и био до краја свог живота професионално и животно везан за свој завичај и све нас. Годинама смо радили заједно на врло осетљивом терену, поготово у оном периоду, када су Срба били посебно дискриминисани. Сећам се да месецима нисмо имали струје и у таквим околностима смо правили по једну ТВ емисију и јављали о положају Срба на Косову и Метохији. Овде је видео своју будућност, купио плац у намери да се пресели из Ниша и да живи у Косовском Поморављу“, изјавио је Јован Симић новинар РТВ „Пулс“ и члан Извршног одбора Друштва новинара Косова и Метохије.

Удружење новинара Србије и Друштво новинара Косова и Метохије изражавају искрено саучешће породици и колегама са којима је радио.

Боривоје Угриновић рођен је и Призрену 1961. године. Завршио је Учитељски факултет у свом родном граду. Био је члан Удружења новинара Србије, Друштва новинара Косова и Метохије и Друштва књижевника Косова и Метохије. Место и време сахране Боривоја Угриновића биће накнадно објављени.

Повезани чланци

Back to top button