IN MEMORIAM: Славица Радуловић

После креће и теже болести у Косовској Митровици је преминула дугогодишњи новинар Славица Радуловић (69), саопштила је породица.

До одласка у пензију Радуловићева је професионални рад обављала као уредник и дописник у редакцијама РТС, Телевизије Мост, Косово онлајн, Бета, Радио Приштина.  

Рођена је 11. фебруара 1955. године у Брезници надомак Вучитрна, Основну школу и Гимназију завршила је у Косовској Митровици.  Академију у Крушевцу.

У Радио Приштини је почела да ради 1. марта 1981. године и, како је често волала да нагласи, само 10 дана је радила у мирнодопским условима.

Делила је судбину српског народа на Косову и Метохији, бележила њихова страдања, прогон, пропадање привредних предузећа, али и лепе тренутке којих је, истине ради, било много мање од оних тешких и лоших.

Била је једна од 25 акредитованих новинара из целог света који су пратили суђење Азему Власију и извештавала за тадашње српскохрватско језичко подручје.

Од 2000-те године, готово пуне две деценије, радила је као хонорарни дописник агенције „Бета“ из Београда.

За свој рад и стално присуство на терену, одакле је слала брзе и тачне вести, више пута је награђивана. Тако је 2012. године проглашена за новинара године, а од Радио-телевизије Србије, где је радила од средине 1999. године, добила је признање за храбро извештавање. Посебно јој је значило признање које је добила од колега из Радио Косовске Митровице, као и од града Косовске Митровице.

Сахрана Славице Радуловић биће обављена у недељу 02. јуна 2024. године у 13 часова на гробљу у Рудару.

Повезани чланци

Back to top button