Избор Србије за члана Извршног савета УНЕСКО јасан сигнал Приштини да нема подршку за једностране потезе

Тамара Растовац Сијамашвили, aмбасадорка при Унеску, каже за РТС да је трећи узастопни избор Србије за члана Извршног савета јасан сигнал Приштини да нема подршку ни за какве једностране потезе у захтевима за чланство у тој организацији.

Србија је поново изабрана за члана Извршног савета Организације Унеско. Трећи узастопни избор показатељ је угледа наше земље и конструктивног приступа у ком се инстистира на компромису, дијалогу, инклузивности, рекла је Тамара Растовац Сиамашвили.

Додаје да је реизбор Србије јасан сигнал Приштини да нема подршку ни за какве једностране потезе у захтевима за чланство у Унеску.

„Било какав захтев за чланство у организацији би требало да иде преко извршног савета, где ће Србија бити члан. Друго, начин на који смо изабрани је показатељ подршке коју имамо међу чланством, што ће бити јасан сигнал и Приштини. Увек је наравно боље бити унутар неког тела, а не ван, јер имате приступ информацијама и шири маневарски простор за лобирање, а ми имамо многе пријатеље у Унеску“, истакла је Тамара Растовац Сијамашвили.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button