Измир Зећири нови градоначелник Зубиног Потока

Нови председник општине Зубин Поток Измир Зећири положио је данас у 10 часова заклетву у канцеларијама локалне администрације у селу Чабра код Зубиног Потока чиме је и званично преузео дужност градоначелника поселе локалних избора на северу Косова одржаних 23. априла које су Срби бојкотовали.  

Зећири је у обраћању медијима кратко изјавио да ће своју дужност обављати предано те да ће не правећи разлику радити у интересу свих грађана.

 „Желим да будемо заједно у нашим пословима и одговорностима, да будемо максимално фокусирани на спровођење закона Косова на целој територији општине Зубин Поток. Хвала на указаном поверењу које ћемо до краја оправдати”, рекао је Заћири.

Званично ступање на дужност најављено је и у општинама Звечан и Лепосавић где би градоначелници Љуљзим Хетеми и Иљир Пеци требали да положе заклетве.

Косовска полиција припремила је оперативни и не очекује никакве инциденте током полагања заклетве нових градоначелника, саопштено је из полиције.  Еулекс је јуче такође  саопштио да је  у приправности и да се нада да ће све проћи као што је прошло током полагања заклетве градоначелника Митровице.

Повезани чланци

Back to top button