Јевтић и Роде: Успех дијалога зависи од спровођења постигнутих споразума

Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић и нови амбасадро Савезне Републике Немачке на Косову, Јорна Родеа разговарали су о Вашингтонском споразуму, последњој рунда разговора делегација Приштине и Београда у Бриселу али и о плановима по питању повратка и реинтеграције повратника и израда Закона о повратку, саопштено је из Министарства за заједнице и повратак.

Двојица функционера разговарали су и о изазовима невећинских заједница, просперитету и будућност омладине на Косову и владавина права.

 Успех дијалога зависи од спровођења постигнутих споразума и да је посебно важно да обични људи имају конкретну корист од тога, сложили су се обојица.

Амбасадор Роде је истако чињеницу да је Влада Немачке годинама веома посвећена унапређењу услова живота свих грађана на Косову. На дужности новог амбасадора на Косову, Јорн Роде је ступио крајем јула ове године и ово је његов први званични сусрет са министром Јевтићем. Захваливши министру на срдачној добродошлици, амбасадор је истакао своје уверење да ће њихова сарадња у будућности бити на високом нивоу.

Ракић се такође састао са новим амбасадором Немачке на Косову

Осим са Јевтићем амбасадора Савезне Републике Немачке, Јорн Рохде састао се и са потпредседник Владе и министар локалне самоуправе Гораном Ракићем.  

Ракић је пре свега пожелео добродошлицу амбасадору као и успешан будући мандат, изразивши уверење да је Министарство локалне самоуправе спремно да досадашњу сарадњу са амбасадом Немачке која је била на високом нивоу подигне на још вишу лествицу. Министар Ракић је представио амбасадору активности министарства као и стратегије за подршку и помоћ локалним самоуправама на Косову.

Разговарано је и о актуелној ситуацији, важности наставка дијалога, економском развоју, подршци младима као и изазовима са којима су се Косово и Немачка суочиле током борбе са пандемијом КОВИД-19.

Повезани чланци

Back to top button