Јевтић: Ко је Пећку Бистрицу замутио крвљу невине деце?!

Министар за заједнице и повратак у косовској Влади Далибор Јевтић, рекао је да „пуцати на српску децу из заседе док се она играју и купају у реци може само нечовек помраченог ума. Зато је убиство невине деце која још нису закорачала у живот монструозан злочин који не сме остати некажњен“.

Поводом годишњице једног од највећих злочина над косовским Србима који се на данашњи дан догодио у Гораждевцу код Пећи Јевтић је по ко зна који пут поставио питање ”Ко је Пећку Бистрицу код Гораждевца замутио крвљу невино убијене деце?!

Поновио више пута изречени став да сваки злочин носи име и презиме оног који га је починио и да је тужно и поражавајуће да за убиство дванаестогодишњег Пантелије Дакића и деветнаестогодишњег Ивана Јововића, као и тешко рањавање Ђорђа Угреновића (20), Богдана Букумирића (14), Марка Богићевића (12), Драгане Србљак (13) нико није одговарао ни после 17.година.

”Поред оних који су тог августовског дана на српску нејач на реци Бистрици испалили 78 метака, велика је одговорност и на онима који не раде ништа да расветле злочине. Зато и даље подсећамо и опомињемо да злочин попут овог у Гораждевцу али и оног у Старом Грацком, Обилићу, Ливадицама код Подујева, Церници код Гњилана, погрома 17. марта али и сви остали злочини у којима су невине жртве били косовски Срби, морају бити расветљени ради истине, правде и просперитетније заједничке будућности на Косову”.

Због тога и даље апелујемо на представнике међународне заједнице који су тада свима гарантовали безбедност и мир али и на институције на Косову, да ураде више како би адекватно казнили починиоце недела над невиним људима јер правда на Косову мора бити доступна свима, а правда више не може да чека.

Повезани чланци

Back to top button