Јевтић: Међународна заједница је више пута упозоравана на опасност свега што ради Приштина

Потпредседник Српске листе Далибор Јевтић оценио је да се на КиМ догодила трагедија, али је подсетио и да су председник Србије Александар Вучић, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић и његове колеге из Српске листе скоро 200 пута упозоравали међународну заједницу на опасност свега онога што ради Приштина.

Јевтић је за ТВ Пинк рекао да нема неку информацију више шта се догодило од онога што је сазнао путем медија.

„Оно сто се свакако догодило јесте једна велика трагедија, то је моја оцена. Када дође до губитка живота то јесте трагедија. Не смемо да посматрамо из угла онога шта се пре седам дана десило, већ морамо да видимо како смо дошли до тога. Желим да подсетим на неколико састанка које је председник имао са представницима Срба на КиМ, па и пре две године када се пуцало у Северној Митровици, када су ранили Софронијевића“, рекао је Јевтић, преноси Танјуг.

Тада је јавност, рекао је Јевтић, могла да чује како се људи на северу осећају и колико је та ситуација на ивици сукоба.

„Више него јасно је да морамо да урадимо све како би спречили неку нову трагедију и како би коначно завладао мир“, рекао је Јевтић.

Навео је и да би Срби са КиМ требало више да слушају оно што Вучић има да каже, у ситуацијама када су околности биле такве да нису „добро разумели позицију званичног Београда“.

Јевтић каже да је први пут чуо снимак, и да не зна о коме се ради.

„У тим ситуацијама када долази до оружаног сукоба, то треба да дефинише право. Зато инсистирамо на међународној истрази. Не бих да подвлачим црту, али имали смо сличне догађаје, и знамо како се тада реаговало“, додао је Јевтић.

Повезани чланци

Back to top button