Jevtić: Međunarodna zajednica je više puta upozoravana na opasnost svega što radi Priština

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić ocenio je da se na KiM dogodila tragedija, ali je podsetio i da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i njegove kolege iz Srpske liste skoro 200 puta upozoravali međunarodnu zajednicu na opasnost svega onoga što radi Priština.

Jevtić je za TV Pink rekao da nema neku informaciju više šta se dogodilo od onoga što je saznao putem medija.

„Ono sto se svakako dogodilo jeste jedna velika tragedija, to je moja ocena. Kada dođe do gubitka života to jeste tragedija. Ne smemo da posmatramo iz ugla onoga šta se pre sedam dana desilo, već moramo da vidimo kako smo došli do toga. Želim da podsetim na nekoliko sastanka koje je predsednik imao sa predstavnicima Srba na KiM, pa i pre dve godine kada se pucalo u Severnoj Mitrovici, kada su ranili Sofronijevića“, rekao je Jevtić, prenosi Tanjug.

Tada je javnost, rekao je Jevtić, mogla da čuje kako se ljudi na severu osećaju i koliko je ta situacija na ivici sukoba.

„Više nego jasno je da moramo da uradimo sve kako bi sprečili neku novu tragediju i kako bi konačno zavladao mir“, rekao je Jevtić.

Naveo je i da bi Srbi sa KiM trebalo više da slušaju ono što Vučić ima da kaže, u situacijama kada su okolnosti bile takve da nisu „dobro razumeli poziciju zvaničnog Beograda“.

Jevtić kaže da je prvi put čuo snimak, i da ne zna o kome se radi.

„U tim situacijama kada dolazi do oružanog sukoba, to treba da definiše pravo. Zato insistiramo na međunarodnoj istrazi. Ne bih da podvlačim crtu, ali imali smo slične događaje, i znamo kako se tada reagovalo“, dodao je Jevtić.

Povezani članci

Back to top button