Јевтић: Уколико општина Приштина додели плац, колико сутра градимо кућу Лепосави Стојановић

Министарство за заједнице и повратак спремно је да одмах изгради кућу Лепосави Стојановић (87) из Приштине, станарки Павиљона „Е“ уколико градске власти обезбеде плац за изградњу, рекао је данас у Угљару министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић.

„Министарство за заједнице и повратак је понудило своју помоћ и ми смо спремни на основу онога што је жеља бака Лепосаве, а њена је жеља да остане у Приштини, да њој изградимо кућу, уколико опшитна Приштина додели плац“, рекао је Јевтић.

Додаје да не зависи све од Министарства за заједнице и повратак те да је оно помогло да се спречи насилно исељавање старице из објекта чије се рушење планира.

„ … Рок за исељење био 1. децембар и ми смо успели да не дозволимо да они насилно иселе бака Лепосаву, што је негде била и идеја и намера.  У разговору са њом ми смо јој понудили разне опције и ми поштујемо оно што је њена жеља. Министарство за заједнице и повратак је спремно да колико већ сутра заврши све потребне процедуре али мора јавност читава да зна да је дужност општине Приштина да додели плац на коме ћемо ми изградити кућу. Чим се то догоди ми можемо да кренемо у реализацију обећаног“, појаснио је Јевтић новинарима данас у Угљару.

Јевтић је подсетио да су старици пре две недеље извођачи радова на изградњи јавног паркинга исекли струју и након тога је дошло до пресецања воде али да су надлежни из министарства за заједнице и повратак овај проблем решили.

Због изградња паркинг гараже Градске власти у Приштини желе да сруше Павиљон „Е“ који се налази недалеко од зграде „Радио Приштине“ и Народне Библиотеке. У овом објекту живи 15 породица.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button