Још један групни успех младих балерина из Грачанице

Полазнице Балетске школе при Дому културе из Грачанице оствариле су запажен успех и у појединачној конкуренцији заузеле четири прва и два друга места, док је њихова кореографија „Пукни зоро“ заузела друго место у области савремене игре на интерационалном фестивлу „5678 community“ у Будимпешти

Међу 500 учесника из земаље и региона балерине из Грачанице су оствариле изузетан успех, наводи се у саопштењу Дома културе из Грачанице.

Признањима су се окитиле Емилија Михајловић 1. место; Тамара Јовановић 1. место; Невена Миловановић 2. место; Николина Ђорђевић 1. место; Катарина Недељковић 2. место; Петра Маниташевић 1. место и „Пукни зоро“ 2. место – у категоријји групна кореографија.

Невена Ћосић, кореограф Балетске школе из Грачанице каже да је ово било велико искуство за све.

„Наше полазнице имале су прилику да виде разноврстан плесни програм свих катеогрија. Резултат сам по себи довољно говори, а ја сам презадовољна овим успесима“; рекла је Ћосићева.  

Петра Маниташевић освојила је прво место за Балет репертоар у јуниорској категорији.

„За мене је ово једно од већих такмичења на којима учествујем и надам се да ће их у будућности бити више јер је ово велика прилика да се учи и то управо кроз наступе других учесника“, открива Петра.  

Координаторка Школе балета Дома културе “Грачаница” Снежана Бурсаћ Петровић истиче  да је сусрет и упознавање са  децом широм региона нашим младим балеринама омогућио  размену искустава, које се не односе само на балет.

“ Био је ово још један леп доживљај, које ће на позитиван начин обележити одрастање и развој наших полазница”, рекла је она.

Повезани чланци

Back to top button