Још један Србин приведен на Јарињу

На административном прелазу Јариње припадници полиције тзв. Косова данас су привели, Бориса Лешевића из Лепосавића.  Он са Јариња пребачен у јужни део Косовске Митровице на наводни информативни разговор, потврдио је за Новости председник општине Лепосавић Зоран Тодић.

Лешевић је приведен када је из правца Лепосавића кретао пут Рашке. Са њим су у аутомобилу били пријатељи и троје малолетне деце.  

„Пре четири дана Лешевић је без проблема прешао административни прелаз у правцу централне Србије и вратио се на Косово и Метохију“, испричао је Тодић.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да је привођење Лешевића нови чин Куртијевог терора и застрашивање Срба који су темпирани одмах после још једне рунде дијалога у Бриселу на којој је Приштина демонстрирала своју осионост.

„То је манир којем Курти прибегава сваки пут, а мета су му недужни Срби. Јасно је да Курти не жели деескалацију и не жели мир на простору Косова и Метохије, већ жели нове тензије и изазивање сукоба и да преко српске муке демонстрира силу“, наводи се у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију данас је обезбедила адвоката ухапшеном Србину.

Повезани чланци

Back to top button