Jош једна оптужница за наводне ратне злочине на Косову 

Специјално тужилаштво у Приштини подигло је данас оптужницу пред Посебним одељењем Основног суда против особе иницијала С.Ф., осумњичене за наводно одвођење а онда и нестанак особе Х.Ш. 1998 године на КиМ.

Из Специјалног тужилаштва саопштавају “да постоји основана сумња да је С.Ф. у својству службеног лица, као припадник Државне безбедности Србије, заједно са још два службеника ове службе, непознатих органима тужилаштва у Приштини, 10. 04. 1998. године, учествовао у одвођењу лекара Х.Ш из Глоговца, чије су возило претходно зауставили униформисани припадници полиције, на пункту на раскрсници код Слатине, у близини аеродрома”.

Х.Ш. је потом “одведен у зграду Државне безбедности у Приштини, где је прво био подвргнут батинању и мучењу, и од тог дана се ништа не зна о његовој судбини”, тврде из тужилаштва.

“Овим радњама окривљени у саизвршилаштву извршио је кривично дело „ратни злочин против цивилног становништва“ из члана 142. у вези са чланом 22. Кривичног закона СФРЈ”, подвлачи се у саопштењу тужилаштва.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button