Каменован аутобус са Србима у јужном делу Косовске Митровице

Aутобус фирме „31. мај“ из Осојана, који сваког дана саобраћа на линији Београд – Осојане – Клина – Гораждевац, каменован је у јужном делу Косовске Митровице у среду око 23:30 часова, при чему су му сломљена стакла.

У аутобусу са око тридесетак путника било је и деце, саопштила је Канцеларија за КиМ.

„Оваква врста демонстрације нетрпељивости и мржње према српском народу срачуната је да доведе до страха и узнемирености код Срба, али и до минирања напора да се проблеми у покрајини решавају политичким средствима, а српско-албански односи уреде на миран и цивилизован начин. Сада је сасвим видљиво да се одавно више не ради о серији изолованих инцидената, већ, по свему судећи, о организованом терору, којим се прети нашим грађанима у покрајини, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Додаје се да овакви потези могу имати далекосежне последице и не могу ни једној страни да донесу добро.

„Зато захтевамо и од Приштине и од међународне заједнице да спрече даље погоршавање безбедносне ситуације на Косову и Метохији и да кажњавањем одговорних за овај и бројне друге нападе и инциденте усмерене према српском народу у покрајини покажу да су искрено на страни мира.

Србија и српски народ неће бити поколебани у својим настојањима да се нашем народу у покрајини омогуће услови за нормалан живот, какви се данас подразумевају за све Европљане, осим за Србе на Косову и Метохији“, закључује се на крају саопштења Канцеларије за Косово и Метохију.

Повезани чланци

Back to top button