Канцеларија за КиМ донирала рачунарску опрему

Основна школа „Свети Сава“ у Сушици богатија је за пет лап топ рачунара, видео пројектор и штампач који им је донирала Канцеларија за Косово и Метохију.

На празник првог спрског просветитеља, архиепископа и оснивача српске духовности и културе, помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Светлана Миладинов уручила је основној школи „Свети Сава“ у Сушици вредну информатичку опрему.

Честитајући просветним радницима и ваннаставном особљу школску славу Миладинов је поручила ученицима да наставе да буду вредни и радни.

„Канцеларија за Косово и Метохију улаже велике напоре у вези са безбедношћу деце у српским срединама на Косову и Метохији, али сигурна сам и веома је значајно да Канцеларија улаже и у наставна средства и у осавремењавању наставе. У протеклих годину дана уложили смо значајна средства у куповину информатичке опреме. Купили смо на десетине рачунара, лап топове и таблете за социјално угрожену децу како би могли да похађају онлајн наставу. Купили смо пројекторе и што је много важно унапредили смо наставу купујући и интерактивне паметне табле“, навела је Миладинов.

Истакла је да ће Канцеларија за КиМ и даље радити на унапређење наставе на Косову и Метохији јер, додала је, и деца на КиМ заслужују све услове као и њихови вршњаци у ужој Србији.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић захвалио се Канцеларији за Косово и Метохију и директору Петру Петковићу на помоћи српском народу на Косову и Метохију.

„Посета помоћнице директора Канцеларије за Косово и Метохију Светлане Миладинов јасан је показатељ да наша држава улаже у будућност. То није само сада него у континуитету. Један од приоритета је да наше образовање буде на високом нивоу и да наша деца са овог простора не оскудевају ни у чему и да имају исте услове за школовање као и остала деца у свим деловима Србије“, рекао је Поповић и честитао Светог Саву просветним радницима и ученицима.

Директор Основне школе „Свети Сава“ у Сушици Братислав Денић захвалио се Канцеларији за Косово и Метохију на помоћи српским школама наводећи да је ИТ техника кључ савременог образовања.

Уручењу опреме школи у Сушици присуствовао је и председник Привременог органа општине Приштина Љубинко Караџић.

Миладинов је данас посетила и школе у Паралову, Понешу, Церници, Клокоту и Витини и уручила рачунарску опрему.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button