Канцеларија за КиМ: Хапшење Милосављевића плански и систематски процес Приштине како би Србе одвратила од повратка и заштите своје имовине

Канцеларија за Косово и Метохију саопштава да се хапшењем шездесеттрогодишњег Гаврила Милосављевића из Истока потврђује пракса приштинских власти да се против Срба на Косову и Метохији активирају судски процеси, тајне и лажне оптужнице, оног тренутка када покушају да остваре своја права на КиМ и заштите своју имовину која је узурпирана од стране Албанаца.

„На овај начин Срби се институционално, плански и систематски одвраћају од заштите својих права и повратка на своја вековна огњишта, због чега је и стопа повратка на КиМ најмања у једном постконфликтном подручју“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да је Милосављевић пензионер, који као расељено лице живи у околини Београда те да је више пута до сада без проблема одлазио на простор Косова и Метохије.

„Одмах по сазнању о његовом хапшењу, Канцеларија за Косово и Метохију је ангажовала адвоката који је ће данас у притвору у Приштини посетити Гаврила и пружити му пуну правну заштиту“.

Гаврило Милосављевић ухапшен је јуче у општини Исток када је ишао да пријави узурпирану имовину, а приведен је под сумњом за наводно учешће у ратном злочину.

Повезани чланци

Back to top button