Канцеларија за КиМ: Курти и Атић угрожавају егзистенцију људи и право на рад и помоћ

Канцеларија за Косово и Метохију саопштава да је лажни и нелегални градоначелник Ерден Атић по директном налогу Аљбина Куртија послао своје представнике у зграду у којој се налазе просторије Канцеларије за Косово и Метохију, Службе директције Пио Фонда, Косовско-Митровачког управног округа и Центра за социјални рад Вучитрн, у насељу Бошњачка махала, у Косовској Митровици и дао им ултиматум да се иселе у року од три дана.

Додаје се да се на овај начин директно угрожава егзистенција и право на рад за око 40 запослених који раде у овој згради и пружају услуге, како Србима, тако и Албанцима, Бошњацима, Горанцима, Ромима…

„Институције које се налазе у овој згради, попут Пио фонда пружају услуге из области пензијског, инвалидског осигурања за више десетина хиљада корисника свих националности, док од рада одељења Центра за социјални рад зависи чак 120 социјално угрожених породица! Ултиматумом и најновијим потезом Атић и његов газда Курти желе да директно угрозе егзистенцију ових људи и њихово право на рад и остваривање помоћи“,  наводе се у саопштењу.

Канцеларија за КиМ истиче да такав сценарио неће дозволити као ни то да буде угрожена егзистенција за десетине запослених и хиљаде корисника социјалних помоћи који зависе од рада институција које Атић жели да исели и затвори.

„Овакви једнострани, противправни и нелегални потези лажног градоначелника, за кога ни Срби ни Албанци нису гласали, доводе до новог подизања тензија и изазивања кризе на терену и не иду у правцу никакве деескалације, већ директне ескалације. Курти преко својих посилних спроводи потезе који су директна претња за мир и стабилност на овим просторима, док међународна заједница ћути и немо посматра овакве потезе. Док смо недељама слушали међународне представнике да нелегитимни и лажни градоначелници неће доносити никакве извршне одлуке, свакога дана на терену сведоци смо насилних и противправних потеза Куртијевих гаулајтера против српског народа, а којима је једини циљ да са севера Косова и Метохије протерају све српско“, наглашено је у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Повезани чланци

Back to top button