Канцеларија за КиМ: Напад на Србе да третирати с највећом пажњом, он не сме проћи некажњено

Канцеларија за Косово и Метохију саопштава да напад до кога је јуче дошло на Грачаничком језеру, а у ком је у правцу групе српских младића и девојака испаљено више хитаца од стране двојице Албанаца, представља најдиректније угрожавање живота српске деце.

„Њихов једини грех је био што су били на излету и дружили се крај језера. Тек пуком срећом нико од српских младића и девојака није повређен, али овакве ситуације призивају болна сећања на страшне злочине у прошлости, у којима су на Kосову и Метохији страдала српска деца“, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Додаје се да су Срби у Грачаници с правом огорчени и уплашени за безбедност своје деце те се зато захтева да се напад на њих третира са највећом пажњом.

Даље се подсећа да Kанцеларија за Kосово и Метохију упорно упозорава на повећани број етнички мотивисаних напада према Србима у покрајини те да је крајње је време да се оваква упозорења схвате најозбиљније.

„Oне међународне организације чији је мандат и одговорност да Србима на KиМ гарантују безбедност, овај напад, у чијем се средишту нашла српска омладина, морају третирати с највећом пажњом и он нипошто не сме проћи некажњено.

Очување мира и стабилности на KиМ за званични Београд је највећи приоритет, а крхка безбедносна ситуација на Kосову и Метохији мора бити очувана, зато још једном упозоравамо да Приштина не даје замах албанским екстемистима који би да стварају хаос на терену, убијају децу и протерују Србе. Нажалост, сведоци смо да се неодговорним изјавама албанских политичара на челу са

Аљбином Kуртијем, Србима свакодневно црта мета на челу и директно угрожава њихова безбедност“, наглашава се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Повезани чланци

Back to top button