Канцеларија за КиМ: Наставак етничког чишћења и затирања Срба пред очима међународне заједнице

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да је упад наоружаних припадника Косовске полиције у Привремене органе општина Пећ у Гораждевцу, Исток у месту Осојане и Клина у селу Видање наставак је етничког чишћења и затирања Срба на Косову и Метохији, у директној режији Аљибина Куртија, а пред очима комплетне међународне заједнице.

„Куртијеви специјалци затворили су српске општине у Метохији, која је током сукоба 1999. а потом и током Погрома 2004. године потпуно насилно етнички очишћена од Срба“, наводи се у саопштењу Канцеларије.

Подсећа се да су тешком муком и у  малом броју Срби вратили на своја огњишта и у повратничка насеља где им је живот гарантовала и међународна заједница, а данас их , како се истиче, Курти са полицијом, дугим цевима и оклопним возилима поново протерује.

Током данашње нелегалне и насилне акције, приведени су и председници привремених органа на информативне разговоре, а у насилном упаду у мирне српске средине затворени су и Домови здравља, амбуланте, апотеке.

„Оваква акција уследила је након прошлонедељног упада у општину Гора који није осудио ниједан приапдник међународне заједнице и својим гласним ћутањем постају саучесници оваквих Куртијевих недела“, закључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Повезани чланци

Back to top button