Канцеларија за КиМ: Наставља се епидемија насиља над Србима осмишљена у Приштини

Канцеларија за КиМ је саопштила да је за најновију епидемију насиља на Косову и Метохији одговоран режим Аљбина Куртија. Подсећа се да су двојица Срба пребијена су у ноћи између суботе и недеље у Бошњачкој махали, у северном делу Косовске Митровице, а само два дана раније Куртијева група екстремиста је недалеко одатле, испред зграде „Сунце3“, опљачкала и претукла Србина П. К.  Такође је, додаје се и Бошњак Ј. Ш. ухапшен на административном прелазу Брњак, под исфабрикованом оптужбом за наводне ратне злочине.

Политика угњетавања Срба из кабинета Аљбина Куртија  у Приштини, у којима је осмишљена, све више се прелива на улице, наводи се у саопштењу Канцеларије и додаје:

„Да ствар буде гора, и међународни спонзори Приштине и Аљбина Куртија понашају се као да је свакодневно етнички мотивисано насиље сасвим нормална и уобичајена ствар, будући да је изостала било каква реакција Квинте у Приштини на најновију серију напада, али и на хапшење Ј. Ш. на које нико од међународних представника није дигао глас ни реч осуде. Међутим, када су у централној Србији само задржана, а не ухапшена тројица Албанаца за ратни злочин, онда није било представника Квинте који није звао, протестовао, притискао и јавно реаговао, што директно показује политику двоструких аршина међународне заједнице. За Квинту су Срби очигледно постали легитимна мета, а насиље против њих је коспонзорисано ћутањем и нереаговањем странаца“.

Подсећа се да је више од 500 напада на Србе и њихову имовину од доласка Куртија на чело привремених институција самоуправе у Приштини најречитији могућ доказ да је на снази покушај систематског угњетавања и застрашивања српског народа, са циљем да се Косово и Метохија етнички очисти од сваког неалбанског фактора.

„Они који данас ћуте пред призорима насиља и ужаса на северу Косова и Метохије тиме шаљу јасну поруку о својим жељама и намерама, не само Србима на Косову и Метохији, већ и Србији и читавом српском народу“, закључује се на крају саопштења Канцеларије за КиМ.

Повезани чланци

Back to top button