Канцеларија за КиМ: Погрешна и злонамерна интерпретација Бисљимија, Србија се никада неће сагласити са чланством Косова у УН-у и неће признати Косово

Представник привремених институција самоуправе у Приштини Бесник Бислими потпуно погрешно и злонамерно интерпретира спремност Београда на дијалог са Приштином као некакву спремност Србије да призна такозвано Косово, саопштила је Канеларија за Косово и Метохију.

У саопштењу се наводи да Београд јесте опредељен за нормализацију односа са Приштином и стварање стабилног окружења за економски развој читавог региона, међутим, додаје се,  Београд никада неће признати тзв.Косово и његов једнострани и противправни акт отцепљења и никада се неће сагласити са чланством тзв. Косова у УН.

„Бислими, иначе надалеко познат по склоности да не говори истину, настоји да лажима измами промену става држава које не признају тзв. Косово покушавајући да им прода рог за свећу и заборављајући да се те државе пре свега руководе сопственим интересима, а не интересима и сновима Приштине. Уместо што у иностранству тражи подршку за сеператистичке амбиције Приштине, Бислими би требало да се, заједно са својим шефом Куртијем, посвети редефинисању своје шовинистичке политике и окрене формирању Заједнице српских општина, и то би, да су им намере имало добре, тренутно требало да им буде једина преокупација“.

Додаје се да је дошло време када политички лидери у Приштини немају више простора за празне тираде о демократији и независности, јер чак и њихови највећи западни спонзори схватајуда је реч о некредибилним и неодговорним људима.

„Сама чињеница да, мољакајући за промену става појединих држава непризнавача, Курти и Бисљими злоупотребљавају дијалог о нормализацији односа да би суштински додатно дестабилизовали регион, али и да би показали колико су им намере малигне и неискрене“, наведено је у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Повезани чланци

Back to top button