Канцеларија за КиМ: У дворишту породичне куће у Могили пронађена бомба

На породичну кућу Зорана Јовановића у селу Могила, у општини Витина, ноћас је бачена ручна бомба која пуком срећом није експлодирала, јавља Канцеларија за Косово и Метохију.

Зоран је ноћас око поноћи чуо ударац о прозор и помислио да је реч о камену. Међутим, како саопштава Канцеларија за КиМ, јутрос је приметио експлозивну направу у дворишту.

„Нема сумње да је овај напад изведен са циљем да се Зоран и његова породица заплаше и отерају са кућног прага, а да је бомба експлодитала инцидент је могао да има фаталне последице“, наводи се даље у саопштењу.

Бомба се одбила о прозор и нексплодиравши пала у двориште

Зоран, у овом етнички мешовитом селу, окружен Албанцима, живи са супругом и двоје деце, а ноћашњи догађаји унели су огроман страх и немир у породицу Јовановић.

Чланови ове породице су се већ налазили на мети напада, а њиховим рођацима који живе у истој улици паљена је имовина, исписиване су поруке мржње…

И овај случај је пријављен полицији, али нажалост ни претходни напади нису расветљени ни починиоци кажњени.

„Јасна је паралела да са нарастајућом антисрпском реториком и поступцима Приштине и Аљбина Куртија, расте и број ентички мотивисаних инцидената. Зато је крајње време да представници међународне заједнице овакве инциденте, који су могли бити кобни, схвате као најозбиљније претње и делују у складу са тим“, наведено је у саопштењу Канцеларије за КиМ Владе Републике Србије.

Повезани чланци

Back to top button