Канцеларија за КиМ захтева да се пронађу нападачи на српкињу у Северној Косовској Митровици

Српкиња Божана Р. (84), која је брутално претучена у својој кући у северној Косовској Митровици у ноћи између четвртка и петка, жртва је најбеднијих насилника и криминалаца, али и атмосфере насиља коју Приштина ствара протеклих недеља, наглашава се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

„Очекујемо да учиниоци овог гнусног напада, који су према сведочењу жртве говорили албански, буду што пре приведени правди и да буде утврђено да ли је мотив напада на Божану Р. искључиво користољубље, или је мотив нападача био и застрашивање Срба на северу Косова и Метохије“.

Додаје се да оваква врста напада на Србе и њихову имовину најчешће остаје нерасветљена, посебно јужно од Ибра, где косовска полиција, уместо застрашивања српског народа, мора једном за свагда да се суочи са огромним набојем албанског екстремизма усмереног према свему што је српско.

„Полиција, међутим, не може истовремено и да штити и да застрашује грађане, и зато апелујемо још једном на смиривање тензија на Косову и Метохији и повлачење специјалних албанских полицијских снага са севера покрајине, како би се грађанима вратио осећај сигурности, а друштво поново почело да функционише на мирнодопски начин“, закључује се у саопштењу.

Повезани чланци

Back to top button