Канцеларија за Косово и Метохију помоћи ће Југославу Симићу из Бинача

После текста о тешким услови живота Југослава Симића из села Бинач код Косовске Витине, одмах је реаговала Канцеларија за Косово и Метохију и обавестила уредништво портала Ризница да ће додатно помоћи породици Симић.  Из владине Канцеларија су подсетили да је овој породици и раније обезбеђена помоћ у виду грађевинског материјала те да ће то понови учинити.

Југослав Симић са тешко покретном мајком испред своје куће у селу Бинач, Фото: Ризница

   „Канцеларија за Косово и Метохију одмах је реаговала након вашег писања и помоћи ће породици Симић из Бинача.

Канцеларија је наложила општинској комисији у Косовској Витини да посети породицу Симић и на терену сачини детаљан записник о проблемима ове породице који се тичу неадекватних услова за живот и о томе у што краћем року извести Канцеларију. Након сагледавања ситуације на терену, Канцеларија ће у склопу својих могућности помоћи породици Симић. Овом приликом желимо да захвалимо и вашем порталу на ангажману, заједно смо на истом задатку да помогнемо нашим људима који живе на Косову и Метохији. Канцеларија је и до сада помагала породици Симић, у виду грађевинског материјала, а сада ћемо додатно помоћи“, наводи се у поруци.

Југослав Симић (59) из села Бинач у општини Косовска Витина живи са болесном мајком Јелицом. Оронулу и трошну кућу покушао је да адаптира али безуспешно. Од представника локалне власти добио је грађевински материјал који је Југослав уредно ускладиштио у дворишту. Каже да нема новац да плати мајсторе и докупи још грађевинског материјала како би могао да сам сагради нову кућу. Ради у воденици, обрађује земљу и поносно истиче да се из свог краја нема намеру да оде.

Југослав је уредно сложио сам грађевински материјал који је добио али нема пара да започне градњу куће, фото: Ризница

Репортажу Југослав из Бинача: Све може да стане, не и воденица, можете да прочитате у рубрици О Косову по Косову на порталу  Ризница. нет

И.М.

Повезани чланци

Back to top button