KBC u Kosovskoj Mitrovici danas dobio više od 200 stalno zaposlenih

Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici dobio je više od 200 stalno zaposlenih radnika, kojima je rešenja na svečanosti u tom gradu uručio direktor centra Zlatan Elek.

Ugovore je dobilo 36 doktora medicine, pet doktora stomatologije, 116 medicinskih sestara i 40 nemedicinskih radnika. Svi oni bili su angažovani u vreme pandemije korona virusa.

Zahvaljujući nesebičnim zalaganjem zdravstvenih radnika, upornim radom i požrtvovanjem, izašli smo kao pobednici u borbi sa nevidljivim neprijateljem. Na samom početku pandemije, nama je Vlada Republike Srbije, predsednik 2020. godine omogućio zapošljavanje 165 radnika – 45 lekara i 120 sestara“, podsetio je Zlatan Elek.

Preneo je da je tada predsednik Srbije obećao da svi oni koji rade u zdravstvenom sistemu Republike Srbije za vreme koronavirusa, biti primljeni za stalno.

„Od 2020. godine u Kliničko-bolničkom centru u stalni radni odnos primljeno je 414 radnika, sprovodi se rekonstrukcija u iznosu od 15 miliona evra, i u bliskoj budućnosti imaćemo jedan od najsavremenijih kliničko-bolničkih centara u Srbiji. Od 2013. nam je povećavana plata deset do 12 puta. To su davanja Republike Srbije koja su garant našeg opstanka i ostanka na ovim prostorima. Takođe, KBC je dobio najsavremenije dijagnostičke uređaje i aparate, uključujući i angio salu. Mnogo toga je urađeno, zahvaljujući Srbiji i njenom rukovodstvu koje i te kako misli na nas“, istakao je Elek.

Potvrdio je da je u toku konkurs za 50 lekara i 50 medicinskih sestara u svim zdravstvenim ustanovama na KiM, među kojima će 50 biti zaposleno u Mitrovici, a što je juče najavio I predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dr Elek je na skupu istovremeno pozvao na punu podršku Aleksandru Vučiću na predstojećim izborima, 17. decembra.

(RTS)

Povezani članci

Back to top button