КИА: Српске војне снаге изводе вежбе у Рашки како би дестабилизовале север Косова

Косовска обавештајна агенција (КИА) располаже информацијама да војне и полицијске снаге Србије изводи вежбе Рашки у циљу дестабилизације севера Косова, изјавила је шефица Комисије за надзор (КИА) Ганимете Муслиу.

Она је за приштински портал Економиа онлајн изјавила да се у Рашки припадници цивилне одбране обучавају такитици гађања ватреним оружјем у циљу дестабилизације севера што јој је о потврдио директор обавштајне агенициеје Петрит Ајети.

Муслиу тврди да је Српска листа  део ове организације те да  уочи локалних избора представници ове партије утиче на застрашивање и линч Срба на северу Косова.

Додала је да је бебедносна ситуација у остатку Косова под контролом.

„Такозвана Цивилна одбрана у сарадњи са Српском листом наставља са активностима на северу. Припадници ове организације се у Рашкој обучавају за дестабилизујућа дејства на Косову. То се огледа у паљењу аутомобила грађанима који поседују РКС регистарске ознаке. Такође, појачан је линч и прогон насилника који се не повинују Српској листи. Зато, као држава, морамо да будемо спремни за било које изазове како не бисмо били затечени стањем“, рекла је Муслиу.

(Економиа онлајн) 

Повезани чланци

Back to top button