Клокот: Победио кандидат СЛ

Кандидат Српске листе за градоначелника Клокота Владан Богдановић однео је победу у другом кругу локалних избора на Косову.

Богдановић је добио 55,13% одсто гласова док је његов противкандидат Страхиња Спасић испред ГИ „Народна Слога“ освојио 44,87% гласова.

Изборну победу Богдановићу је честитао и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић који је нагласио да је веома важно да је сачувано свих 10 општина са српском већином на КиМ.

„Ово је победа српског народа, победа српске слоге и јединства, победа за нова радна места, нове путеве и улагања! Успели смо да сачувамо и одбранимо наш бедем на Kосову и Метохији и задржимо свих 10 општина са српском већином у српским рукама. Хвала нашем народу у Kлокоту који је највећом излазношћу данас на територији KиМ, показао велики степен одговорности и свести о значају тренутка у коме се налазимо. Још једном је Српска листа показала да се једина истински залаже и бори за српске националне интересе на Kосову и Мртохији, због чега и има снажну подршку српског народа у покрајини, али и подршку званичног Београда, нашег председника Александар Вучић и Kанцеларије за Kосово и Метохију,“ – наводи на Фејсбук профилу Петар Петковић.

Други круг локалних избора у Клокоту: фото – Ризница

Клокот је једина општина са српском већином у којој се данас одржавао други круг гласања за првог човека општине.
Гласало се на седам изборних места, а своје прво гласа су могли да искористе грађани Клокота, Врбовца, Грнчара и Могиле. Изборни дан је протекао мирно.

Према резултатима другог И коначним подацима ЦИК-а након првог круга локалних избора, кандидати Српске листе за председнике победили у 10, од укупно 38 општина на Косову и Метохији, што је највише у поређењу са осталим странкама.

Представници Демократске партија Косова су победили у девет, Демократског савеза у седам, Алијансе за будућност у пет, покрета Самоопредељење у четири.

Избори за одборнике завршени су у првом кругу И према коначним резултатима, Демократски савез Косова и Демократска партија, две најјаче опозиционе странке у косовском парламенту, освојиле су највише, по 206 одборника у 38 општина.
Самоопредељење је на трећем месту, а четврта је Српска листа.

Повезани чланци

Back to top button